I made this widget at MyFlashFetish.com.

Siapa calon next chairman?

Thursday, December 31, 2009

Duta Sands - Laporan hari Pertama - BBQ & Model Terlampau

Sambungan,

Setelah penat melakukan aktiviti kat pantai...maka malamnya aktiviti seterusnya adalah BBQ...segala persiapan ini disediakan oleh wan pit...antara lauk pauk yang ada adalah, ayam, sotong, ikan dan udang galah...perghhhhhh...sedap wooooo...tapi sayang....gambar tak sempat nak amik...coz hujan...hanya kamera mat yie sahaja yang dapat snap...so gambarnya kena tunggu dari kamera mat yie ye...

semasa BBQ ni banyak cubaan yang telah berlaku..antaranya hujan...tapi nasib baik ada tok bomoh hujan ....hehehhe...dan satu lagi cubaan adalah arang tak cukup...tapi nasib baik ada pencilok yang berjaya mencilok arang ...hehhehe

setelah abis ber BBQ, maka akativiti seterusnya adalah....MAKE OVER untuk geng junior (kena buli...hahahha) aktiviti dilakukan pada jam 12tgh malam....aktiviti tertutup...siap ada wartawan lagi...dan aktiviti ni lah yang paling nak pecah perut....jom layan gambar


antara wartawan yang dipanggil bertugas....wartawan dari channel animal planet...hahahahha


juri yang terlepas....sepatutnya juri nie pun kena make up jugak tapi...sayang partnernya tarik diri...so terlepas la dia...tak pe tunggu next reunion...apa2 hal juri sorang ni masih solo..kalau ada yang berkenan boleh hubungi talian 1300-13-1300...



jeng.....jengg...jeng..
-
-
-
-
-
-
model pertama.....KAM a.k.a kathy

kathy bersama juru makeup nya iaitu farah...



model kedua...MAT YIE a.k.a mak yong....bersama juru make upnya




model ketiga...MUSE ...a.k.a Kak Long yang sarat mengandung


model bersama dgn juru makeupnya...


pewittttttt...model ke empat...JUMALI .. a.k.a Julia


model bersama juru makeup....ijan


aksi manja dari Kathy....auwwwww....tergoda i....dan aksi ni telah membuatkan juri-juri ter'liur'...hhehehe. .kathy dengan gaya menggoda...



lenggok menggoda dari Mak Yong....hati-hati nanti tergelencossss...


alah...mak ...kesiannya...dah sarat mengandung tu...


auwwwww....terdoga iiiii....


possing menggoda model-model terlampau....


model-model bergambar bersama-sama dengan juru make up masing-masing..
-
-
-
dan pemenangnya adalah....
-
-
-
-

tempat pertama : Kathy



Tempat kedua: Mat Yong



Tempat ketiga : Julia



Tempat keempat: Kak Long



Actually semuanya adalah pemenang.....semua peserta ada kelebihan masing-masing ...tapi disebabkan oleh juri tergoda dengan ke'manjaan' yang ditunjukkan oleh kathy...itulah point yang lebih...hehhehe

btw....thanks kepada semua yg sangat2 sporting pada malam tu....


zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

chowwwww....akan bersambung dengan episod aktiviti masuk kan dalam 'lubang'

tungguuuuuu






Duta Sands - laporan hari pertama



Sambungan Laporan

Hari Pertama – Aktiviti pertama ( 5 pm – 7pm)

Selepas semuanya mengisi ‘minyak’ masing2 maka aktivitipertama dijalankan…. Tapi seperti biasa terpaksa tunggu ‘couple istimewa’ yang selalu datang lewat….(cuba teka siapa tu??) jadi sementara mengisi masa tu….

Wife boyo (ana) & wife ewen (ayu) berkongsi cerita…mungkin mengutuk chairman yang selalu dtg lambat kot…hehhehe

Waaa…nampaknya bukan berdua sedang bergosip…rupa-rupanya wife kam (farah) dan wife jumali (izan) pun turut serta….mungkin ana & ayu bagi petua macam mana nak dapat anak cepat kot..hehhehe



Jeng..jeng…ini kam bersama anaknya..opsss anak wan pit la….sabar ye kam….ada 5 bulan lagi demo boleh join geng ‘otai’...benih dah nampak hasil ..cuma kena tabur baja selalu la



Akhirnya….sampai juga boyo walaupun lambat….masa ni boyo keluar bersama jumali untuk beli arang …itulah puncanya boyo lambat



Bincang apa tu???serius nampak…mungkin ana tengah bagi motivasi kat boyo …lain kali dtg tepat masa ye, nasib baik tak kena denda chicken dance….boyo pulak jawab….’nak dtg awal macam mana, dah masuk bilik tadi xxxxxxxxxx sepukul’ hehehhehehehe



Sesi taklimat dari pembantu ajk aktiviti, Ayu….kyusuk tu semua dengar…apalah yang dikelentong oleh Ayu tu….hehhehe



Apalah yang cuba wan pit buat lawak tu???ooooo dia buat bantahan sebab sebagai AJK makanan dia banyak kerja tu…sambil disokong oleh wife dia , Nurul. Tahniah diucapkan kepda wan pit dan nurul di atas kejayaan menyediakan makanan yang sedap2



Mr chairman , boyo, sedang memberi ucapan perasmian reunion kali ni…walaupun teruk ‘ dibelasah ‘ oleh AJK namum boyo masih boleh buat lawak dan cool lagi tu…btw…tahniah and credit diucapkan kepada boyo kerana berjaya mengadakan reunion kali ni dengan …opssss…dengan jayanya la…tahniah boyo



Jaha sedang memberi markah setelah aktiviti 1 selesai….tak ingatlah aktiviti apa ni??? Mungkin baling telor kot…tahniah diucapkan kepada Jaha kerana berjaya menjadi pengadil yang adil…walaupun terdapat banyak cubaan merasuah..hehehhe



Aktiviti untuk anak-anak pun ada jugak….mencari kasut ibu dan ayah…cuba tengok wan pit…menipu tu!!!....dan yang paling ketara cuba tengok bini boyo, ana siap pegang tangan anak tu….beweng pulak…tak pelah bagi kat org lain amik dulu ye…hehhehhe



Aktiviti seterusnya…mengisi air kedalam gelas menggunakan tangan…dalam game ni ada satu kejadian yang nak pecah perut…kam telah melakukan perkara yang pelik dan lawak semata-mata nak mengaburi mata pengadil…hehhehe

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Ok…itu sahaja laporan untuk aktiviti pada petang hari pertama…laporan seterusnya adalah BBQ dan aktiviti paling panas!!!tungguuuuu

Wednesday, December 30, 2009

2009 Reunion - 1st Day


Reunion ex-loji 2009




Laporan 1st Day: Ketibaan

2.00 pm : Sepatutnya semua geng loji sampai di resort pada jam 2 pm....tetapi hanya bewang & jumali sahaja yang menepati masa. Yang lain???? hampeh terutama chairmain....ingatkan dia sampai awal dari org lain tapi?????jam 2.45 pm baru dia sampai....maka terpaksalah beweng & jumali tunggu......


sementara menugggu chairman sampai...jumali bergambar bersama anak beweng


borring gilossss tunggu chairman sampai....

wan pit & kam sampai lebih kurang jam 3pm....sesat jalan....chairman bagi petunjuk yang salah....sepatutnya key word adalah Jalan Berserah, tetapi arahan di beri Cherating...maka wan pit & kam terpaksalah berserah sesat jalan.


wan pit bersama dengan anak bongsunya

Manakala Mat Yie sampai lebih kurang jam 3.30pm....tetapi yang kesihannya adalah kat Jaha....chairman bagi arahan sampai ke Club Maid Cherating....adussss jauh tu terlebih...Muse pulak sampai paling lambat ...jam 5pm baru sampai kerana ada masalah teknikal...keretanya air kering..ingatkan air lain kering...

Sementara menunggu aktiviti bermula jam 5pm...AJK makanan wan pit telah menyediakan makan tengah hari....nasi putih + ikan masak kicap + rendang kerang.....perggghhhh sedap tu....sybas to wan pit & nurul....

laporan aktiviti pertama lepas ni ye.....

Wednesday, December 23, 2009

i'm comingggggg

less than 24 hour to meet up.....

Sunday, December 13, 2009

Tahniah kepada jumali jiwang

Date: 13/12/09
Tempat: Felda Tenggaroh
(alaa...ingat lagi tak masa raya haji yg dulu2 tu, makan ayam kampung masa otw gi mancing, pas tu cirit birit semua...kecuali aku.....hahahaha)


Jom layan pics:








Thursday, December 3, 2009

Design Baju


Hhehehhehe...ni adalah design baju belah belakang....baju telah pun di tempah...insyaallah minggu depan siap

Thursday, November 19, 2009

Jemputan Kahwin Jumali




Kepada sesiapa yang kelapangan pada tarikh tersebut ...boleh lah datang memeriahkan majlis...


p/s: kalau boleh set time n set majlis yg mana satu nak pergi la...boleh gi ramai2...baru meriah...aku dah pikir dah nak beli hadiah gapo....hehhehe...brand durex

Wednesday, November 18, 2009

UPDATE SENARAI PAYMENT

TN/PN YG BUDIMAN,

BERIKUT IALAH UPDATE SENARAI PAYMENT:

1) BOYO = RM 450 -----PAID
2) WAN PIT = RM 450 ------PAID
3) BEWENG = RM 450 -------PAID
4) KAM = RM 450---------PAID
5) MUSE = RM 450--------PAID
6) MAT YIE = RM 450------PAID
7) Jumali = RM 450--------PAID
8) JAHA = RM 225
9) FIK = RM 225---------PAID

KEPADA SESIAPA YANG BELUM LAGI BUAT PEMBAYARAN SILA LAKUKAN SECEPAT MUNGKIN....PIHAK PENGURUSAN PERLU BUAT PERSIAPAN....

LEBIH KURANG 13 HARI LAGI ....

Tuesday, November 10, 2009

Payment

TN/ PN YANG DI HORMATI....SILA BANK IN BAYARAN UNTUK REUNION AS SOON AS POSIBLE KE:

MOHD AZUAR BIN YAAKUB
NO AKAUN : 162106175133
BANK : MAYBANK

SETELAH BUAT PEMBAYARAN SILA SMS DETAIL KE NO HP BOYO...TQ KERJASAMA ANDA SEMUA ANDA AMATLAH DIHARGAI....PIHAK PENGURUSAN PERLU SEDIAKAN BARANG ....HARAP MAKLUM

Tuesday, November 3, 2009

Senarai penyertaan terkini (update 15/10/2009)


UPDATE 20.11.09
Yg dah confirm join:

1.Of coz lah chairman & family ( 2 dewasa / 2 kanak-kanak) (L & M)
2. Beweng & family (3 dewasa / 2 kanak -kanak) (XXL & L)
3. Wan pit & family (2 dewasa / 2 kanak-kanak) (L & L)
4. Muse & wife ( 2 dewasa)
(M & M)
5. Kam & wife ( 2 dewasa) (M & M)
6. Mat Yie pele & family ( 2 dewasa / 2 kanak-kanak) (XXL & M)
7. Fik (1 dewasa)

8. Jaha (1 dewasa) ( L)
9. Jumali JJ (2 Dewasa) (L & M)

Total : Peserta dewasa = 17 orang
Kanak - kanak = 8 orang

bilik kahwin = 7 bilik
bilik bujang = 1 bilik

Cadangan aktiviti

Cadangan aktiviti:

25/12/2009 (Jumaat)

2.00 pm :
- check in @ duta sand beach resort

2.30 pm :
- makan tengah hari (wan pit take note)

- sesi beramah mesra (boyo take note)
- sesi mengutuk

3.30 pm :
- rehat

5.00 pm :
- acara bebas (swimming pool)

7.30 pm :
- persiapan makan malam

- BBQ (wan pit take note)
- aktiviti 1 (beweng n ayu take note)
- aktiviti 2 (beweng n ayu take note)

10.30 pm :
- anak-anak tido

- aktiviti 3 (boyo take note) - ngail

1.00 am :
- aktiviti 3 tamat

- tidorrrrr

26/12/2009 (Sabtu)

7.00 am :
- kaum lelaki mandi pantai (kam take note)

- kaum perempuan sediakan breakfast (bini wan pit take note)

8.30 am :
- sarapan pagi (bini wan pit take note)

9.30 am :
- aktiviti 4 (beweng n ayu take note)

- aktiviti 5 (beweng n ayu take note)

12.00 pm :
- rehat

- tido kumpulkan tenaga
- bersiap untuk makan tengah hari

1.30 pm :
- makan tengah hari (wan pit n boyo take note)

- jalan-jalan

5.00 pm :
- aktiviti 6 (beweng n ayu take note)

- aktiviti 7 (beweng n ayu take note)

7.00 pm :
- rehat

- solat maghrib

8.00 pm :
- makan malam (boyo n wan pit take note)


11.00 pm :
- kaum perempuan n anak2 tido

11.30 pm :
- aktiviti 8 (boyo take note) - ngail

1.30 am :
- aktiviti 8 tamat

- tido

27/12/2009 (ahad)

8.00 am :
- Sarapan pagi (bini wan pit take note)

9.00 am :
- Posmortem


10.00 am :
- Penyampaian hadiah

- pertukaran hadiah
- sesi bergambar

11.00 am :
- bersiap utk check out


12.00 pm :
- check out

Wednesday, October 28, 2009

Beweng test power...




hehehehe....wan pit demo kena test power macam kawe ni baru betul...

Wednesday, October 21, 2009

Kesungguhan Wan Pit

Wowwww...nampaknya wan pit telah pun bersedia utk menyahut cabaran boyo kali ni....kalau di ikutkan cerita wan pit...boyo tak percaya yg wan pit dah pun beli ngail...dan juga dah practice...tu yg boyo gi buat sportcheck kat umah wan pit...sanggup tu...dan hasilnya...ini lah gambar yg telah di MMS oleh boyo

batang ngail yg baru di beli...akan dirasmikan masa kat kuantan nanti...hehehe...org lain macam mana??

Thursday, October 8, 2009

Reunion edisi Boyo - Bayaran

-
-
Setelah perbincangan diadakan antara Mr. Chairman dengan AJK2.......berikut merupakan maklumat terkini berkenaan dengan Program yg akan kita terjahhhhh....
.
-
-
ini merupakan maklumat muktamad.....confirm program ini akan dilaksanakan walaupun ribut atau petir
-
-
-

Nama program : Reunion edisi Boyo
Tarikh : 25/12/2009 - 27/12/2009 ( 3 hari 2 malam)
Tempat : Duta Sand Beach Resort , Kuantan Pahang

-
-
-
Bayaran : Seperti berikut
-
-


Berkeluarga

(2 Dewasa)

Kanak-kanak (Free)

Bujang

( 1 Dewasa)

Bilik Hotel

(2 malam)

RM 336

RM 168

Makan Tengahari

(25/12/2009)

RM 7

RM 4

Makan Malam (BBQ)

(25/12/2009)

RM 24

RM 12

Sarapan Pagi

(26/12/2009)

RM 4

RM 2

Makan tengahari

(26/12/2009)

RM 24

RM 12

Makan Malam

(26/12/2009)

RM 24

RM 12

Sarapan Pagi

(26/12/2009)

RM 4

RM 2




Bahan –bahan aktiviti

RM 10

RM 5

Hadiah

RM 10

RM 5

Pelbagai (Rencam)

RM 7

RM 3




Jumlah Bayaran Bersih

RM 450

(PER FAMILY)

RM 225

(PER PERSON)

-
-(wan pit aku nak ayam bbq sedap supo nih!!!)

Jadi kepada sesiapa yang telah menyatakan hasrat untuk menyertai program kali ini, perlulah ambil tindakan :
1) Bayaran
Perlu dilakukan secepat mungkin mulai hari ini (09.10.2009). Bayaran boleh dibuat secara penuh atau secaran ansuran (2 kali bayar) kepada mr Boyo.

-
-
Dateline: Sebelum 25/10/2009 Semua keluarga atau bujang wajib membayar separuh dari jumlah keseluruhan Sebelum 1/12/2009 Semua keluarga atau bujang wajib membayar baki bayaran
-
-
2. Bersedia Banyak aktiviti yang menarik bakal dijalankan...pastikan anda mengambil cuti, dan kosongkan jadual anda pada tarikh tersebut -
-

Sekian terima kasih
yang benar
mr boyo


Thursday, October 1, 2009

Perlantikan AJK






tahu kah anda dimanakah ini???

-
-
inilah tempat perjumpaan kiter...pada 25/12/2009

-
-
DUTA SAND BEACH RESORT, KUANTAN


-
-
-
Pengumuman dari Mr Boyo:(copy & paste jer ni)

Ai disini ambo sebagai pemegang mohor reunion ex-logi cadang n nk lantik secara rasmi la ajk hok ambo harap la (org kanan program ni) utk melaksanakan tugas:

1) eweng n ayu: ajk aktiviti n hadiah(paling layak la,duo org ni arap prepare ganas n kreatif)
2) wanpit n bini: ajk makanan ( menu kawe akan list nnt,pengalaman di melaka makanan sedap,hehe)
3)pekan, jaha, muse n tune: pembantu ajk aktiviti
4)fiq n bini: ketua konvoi puak dr kelate
5)matyi n bini: ajk banner
6)kam: ????? ajk kehadiran(bw diri sendiri n bini)

kalu ada sebrg bantahan n komen sila oyk kawe la.

yang benar,

boyo


p/s: (pesanan drp modeator)

1) jika ada komen atau cadangan mengenai aktiviti, hadiah, makanan, dll boleh lah komen dibawah entry ini....senang nak rujuk...(jgn dok tabur berok kokse la....komen dalam entry ni jah)

2) macam mana dengan nama reunion ni???kawe cadangkan wujudkan 1 nama khas untuk reunion ni....kalu sesiapa ada cadangan bolehlah usulkan...senang nak letak dalam banner n baju..

3) sila conformkan kehadiran anda sebelum 7hb serta bilangan yg hadir...
contoh 1) beweng - 3 adult (sore lg bibik), 1 toddler (2y), 1 baby (8 bulan)

*senang weiiii nak pk aktvt gapo....



inilah tempat yang bakal kiter bertarung