I made this widget at MyFlashFetish.com.

Siapa calon next chairman?

Friday, June 25, 2010

Perancangan terkini

 Setelah bersusah payah ingin menghubungi chairman next reunion....pelbagai halangan dilalui....terutama boyo tak angkat telefon....maka pada 26/6/2010 jam 11pagi barulah dapat berhubung dengan boyo....berikut merupakan peancangan beliau utk next reunion:


1) Meeting kali pertama - akan diadakan pada bulan Julai
2) Meeting kali kedua - akan diadakan sempena majlis berbuka puasa di Melaka
3) Meeting kali ketiga - akan diadakan pada hari raya ke 5 di kubur tok kenali
4) Reunion kali ke-3 di jangka diadakan pada penghujung bulan december 2010.


itulah perancangan boyo setakat hari ini. target boyo untuk reunion kali ini adalah seramai 12 orang geng loji. marilah sama-sama tunggu dan lihat perancangannya. jangan sampai repeat paper lagi ye...

Kesempatan ini juga diucapkan tahniah kepada Kam dan Isteri di atas kelahiran cahaya mata yang sulung pada 2 atau 3 minggu yang lepas. Tahniah

Monday, January 11, 2010

Laporan terakhir.....

mmmm...tamat sudah reunion kali ini yang diadakan duta sand beach resort...


kam tengah combined semua gambar2 utk dimasukkan ke dalam CD....tapi sejak balik dari reunion hingga hari ni..ke mana hilangnya kam???

 
our chairman for this event...tahniah diucapkan kepada boyo di atas berjayanya mengumpul geng2 loji pada kali ini...tahniah boyo..



bergambar sebelum pulang kedestinasi masing2....



hureeeyyyyy,,,,reunion yang paling best dihadiri.....

ucapan tahniah dan terima kasih diucapkan kepada:


1) boyo : selaku chairman yang berjaya mengadakan reunion kali ini dengan jayanya....tahniah juga dengan kuasa yang demo ada ..maka reunion kali ni ramai yang dapat join...tahniah boyo


2) wan pit : selaku ajk makanan....tahniah dan terima kasih wan pit..tugas demo paling berat sekali...masakan demo semuanya sedap2 belako....


3) beweng : selaku ajk aktiviti....sendiri pikir la...


4) jaha : terima kasih byk2 di atas sukarela menjadi pengadil sepanjang program


5) muse & jumali : tahniah...selamat pengantin baru..semoga reunion kali ni membuahkan hasil


6) kam : tahniah di atas bakal kehadiran cahaya mata


7) Mat yi : tahniah kerana demo dapat join kali ni


8) semua isteri : tahniah dan terima kasih di atas komitment dan sporting sepanjang program yang di jalankan....semoga bersua lagi pada next reunion...

dan tidak lupa juga tahniah kepada:


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
beweng
-
--


di atas berjayanya menaikkan ikan paling mahal .......hhahahahha

dan juga tahniah & terima kasih kepada
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
di atas penajaan baju reunion kali ni...




sehingga berjumpa lagi pada next reunion....


dengan new chairman....
siapa dia???


tunggu...entry undian...


Friday, January 8, 2010

Laporan hari ke 3 - gift swapping

acara tahunan....


hadiah boyo kepada wan pit



hadiah wan pit kepada kam



hadiah kam kepada beweng



 hadiah beweng kepada nenek mus



hadiah nenek mus kepada mat yi



hadiah mat yi kepada boyo....hheheehehhe dapat gapo tu???



hadiah jumali kepada jaha



hadiah jaha kepada jumali



Laporan hari ke 3 - hadiah untuk kanak-kanak

disebabkan ....game untuk budak2 pun ada ..maka mestilah bagi hadiah....jom layan gambar


anak wan pit....cuba tengok muka anak wan pit...muka ngeri tu...kenapa dik????takut ye tengok pakcik ni???



anak boyo....yang ni tak takut tengok pakcik ni ye???maklumlah bapak sendiri..heheheh



anak mat yie...ooooo yang ni tak takut...dah besar ye...



aikkkkk...kena ada orang teman???takut ye???pakcik ni besar sangat ye???besar bahagian mana???ooooo bahagian bumper



anak beweng...akhirnya dapat jugak hadiah..yeyeyeee...tapi kenapa tak tengok muka pakcik tu??/takut ye??

Thursday, January 7, 2010

Laporan hari ke 3 - penyampain hadiah aktiviti

Selesai sahaja sesi post mortem...maka aktiviti seterusnya adalah sesi penyampain hadiah kepada aktiviti yang telah dijalankan ...


maka keputusan markah terkumpul untuk semua aktiviti yang dijalankan adalah:


Tempat pertama : Mat Yie & Keluarga


Tempat kedua : Jumali & Pasangan


Tempat ketiga : Wan Pit & Keluarga



Tempat keempat : Beweng & Keluarga



Tempat kelima : Boyo & Keluarga



Tempat ke enam : Kam & pasangan

alaamaakkkkk...gambar demo tak ada la dlm kamera kawe....sorry

Tempat ke tujuh : Muse & pasangan


Tempat ke lapan : Juri...hahaha...Jaha la


Wednesday, January 6, 2010

Laporan hari ke 3 - Post mortem

 Sambungan....

Selepas tamatnya aktiviti pakaikan pempers utk bapak!!! maka aktiviti seterusnya adalah sesi soal jawab mengenai pasangan masing-masing....


tujuan aktiviti ini adalah agar semua ahli geng loji kenal isteri semua....maka apabila disoal siasat ...tahu lah macam mana kenal si suami, macam mana si suami tackle...dlll....program ni tamat jam 3 pagi....maka aktiviti memancing dibatalkan...hehhehehe


tapi sayang .....pun sama ....aktiviti ni tak ada gambar....
.................................................................................................................................................................
keesokkan harinya....


kalau diikutkan perancangan ....wan pit sekeluarga akan menyediakan sarapan pagi...(pihak resort tak menyediakan sarapan)...tapi setelah semuanya tunggu....tuan rumah tak muncul-muncul...nak ketuk bilik takut mengganggu...maka semuanya pun setia menunggu kat luar...utk wan pit dan nurul....buat apa ye????

setelah lama menunggu maka muncul lah jugak wan pit keluar dengan roti bakar....tapi dalam masa yang sama boyo menanyakan pihak resort...adakah sarapan yang disediakan itu utk geng kiter????dan jawapannya ...YA utk geng kiter...hampeh!!!! kalau bagitau awal tak lah menunggu !!!!


maka pagi tu ada dua sarapan la...satu di sediakan oleh resort dan satu disediakan oleh wan pit...


selesai aje sarapan....


patutnya ada satu lagi aktiviti...tapi terpaksa cancel coz hujan....so aktiviti seterusnya adalah sesi post mortem....time to smach chairman....jom layan gambar



mat yi tengah pikir apa yang nak komen ...boyo pulak sure pikir macam mana nak selamatkan diri...jumali lak pikir ...adusss cepat sangat balik..honeymoon tak puas lagi tu



bini boyo tengah merasuah geng isteri supaya backup boyo..hahhah


 
tak leh berengan dua orang ni...asyik berkepit aje...



semuanya tengah kyusuk mendengar postmortem




ni pulak paparazi dari rancangan mesteri nusantara



nenek mus tengah beri komen mengenai reunion kali ni


 
mat yi tengah menceritakan mengenai perkara ghaib..hehe


 
aukkkwww..pink  la mat jambu ni..baju pink...payung pun pink



pengadil sepanjang program sedang memberikan ceramah mengenai banyak ketidak adilan berlaku



wan pit dan muse yang membantai chairman seteruk-teruknya



jeng....jeng...masa untuk chairman membela diri...hahahah...tapi kali ni dia tak sempat nak kempiskan perut la...

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

akan bersambung edisi penyampaian hadiah

Laporan Hari Kedua - Dinner @ tanjung lumpur

Tanjong Lumpur??? itulah namanya....


kat kedai yang pertama....mencari-cari meja kosong...ramai sungguh manusia kat kedai ni..tapi kat kedai sebelah kosong la pulak



disebabka pelaris kat kedai ni kuat sangat...maka tunggu la jugak...tapi apabila tanya berapa lama order akan sampai....jawapannya paling cepat 2jam...mak aiii lama tu..maka berpindahlah ke kedai sebelah...




inilah rupanya kedai sebelah...tak lah se meriah kedai sebelah...tapi bedal aje lah




tak banyak sangat lauk pauk kat sini...just basic aje...ada siakap, pari, udang dan sotong aje




sementara menunggu makanan sampai...



walaupun tak ramai org ...tapi lambat jugak dan apabila makanan sampai....

1) nasi mentah
2) telor dadar tawar
3) Sup cair...tak rasa apa pun


dan yang paling kesian adalah mak mertua wan pit....dia tak makan pun nasi kerana takut sakit coz nasi mentah...


so the moral of story ialah:


1) sepatunya kalau kita datang ramai macam ni...salah seorang kena datang order dulu...dan kita dtg just makan sahaja...so tak yah la tunggu lama.
2) sepatutnya chairman memainkan peranan tapi.....hampehhhhh
3) ingatkan chairman dah survey nak makan kat mana coz...pada petangnya dia dah keluar dan balik lambat...so kita semua tak amik tau la...rupa-rupanya dia pergi mana ntah...
4) jadi banyaklah kecacatan yang timbul masa makan ni....bahagian ni kena amik perhatian lebih sikit utk next program...

dan baliknya sambung lagi dengan aktivti seterusnya iaitu bapak dipakaikan pampers!!!!tapi setelah tengok gambar kat camera repoter...gambar satu pun tak ada...so tak adalah laporan...